במהלך השנים בהן אני מטייל בעולם, אימצתי לעצמי עקרון שלו אני קורא ״השילוש הקדוש״. העקרון הבסיסי הזה אומר בפשוט כי כמעט בכל מקום בעולם אני יכול להסתדר באמצעות שלושה פריטים בלבד: דרכון, כרטיס אשראי, וטלפון חכם.
גם במקרה ואבד נגנב או נשכח כל שאר הציוד שלי, אם יש ברשותי את שלושת הפריטים האלה, הפגיעה באפשרות שלי להמשיך לטייל תהיה מינימלית.
הטלפון החכם שינה משמעותית את הדרך בה אנו מטיילים והפך לבן לוויה נאמן ומועיל ביותר לכל מטייל. מלבד האפשרות הברורה של שמירה על קשר עם חברים לטיול או בני המשפחה בבית, מציע הטלפון החכם שלל אפליקציות ויישומים שיכולים להביא ערך רב ולהעשיר את חווית הטיול שלנו.
זה קל מאוד ללכת לאיבוד בתוך שפע האפליקציות המתחרות על מקום במסך הטלפון שלנו. כך יוצא לפעמים שמתקינים המון אפליקציות שלא תורמות לנו הרבה. הגישה שלי היא להצמד למקבץ מצומצם אך איכותי של אפליקציות, דבר המאפשר לי להתמקצע בשימוש בהן ולנצל את מלוא האפשרויות שהן מציעות.
אז ללא הקדמות נוספות, לפניכם רשימת האפליקציות בהן אני עושה שימוש בדרך כלל במהלך טיולים. כל האפליקציות שמומלצות כאן מותקנות על מכשיר הטלפון האישי שלי, ונבדקו ונוסו על ידי בשנים האחרונות.
תוכן העניינים
מידע
Trip Advisor

האפליקציה של אתר המטיילים הותיק מספקת מידע מקיף על בתי מלון, מסעדות, ופעילות עבור כמעט כל יעד בעולם. האתר אמנם מאפשר גם לבצע הזמנות דרכו, אולם עבורי עיקר הערך הוא במידע המקיף שהוא מכיל.
Google travel

גוגל טראוול הוא מנוע חיפוש מבית גוגל אשר מציג בפניכם מידע שימושי על כל יעד שתזינו בשורת החיפוש. תוכלו לקבל מידע על כרטיסי טיסה ובתי מלון ביעד המבוקש.
תרגום שפות
Google Translate

אפליקציית התירגום של גוגל היא כל מה שאני צריך על מנת לתקשר בכל שפה. אחד הפיצ׳רים האהובים עלי הוא האפשרות לצלם טקסט ולקבל מיידית תירגום שלו על גבי הצילום עצמו. זה הציל אותי מספר פעמים כאשר נתקלתי בשילוט בשפה לא מוכרת, או כאשר נתקלתי במסעדה מקומית ללא תפריט באנגלית.
שימושי
Where is public toilet

טוב כנראה ששם האפליקציה מספר את הסיפור כולו. אתם רחוקים מהמלון שלכם, מטיילים להנאתכם ביעד חדש, ואז פתאום חייבים שירותים. האפליקציה הזאת תציג לכם על גבי מפה את כל השירותים הציבוריים בסביבה.
** אין גרסת אייפון – צרפנו עבור האייפוניסטים שביננו אפליקציה דומה
כרטיסי כניסה
Get your guide

רכישת כרטיסי כניסה לאטרקציות שונות היא חלק חשוב ובלתי נפרד מתכנון טיול יעיל. במקומות רבים נמכרת כל כמות הכרטיסים האפשרית מראש ומי שמחכה לרגע האחרון יכול להשאר בחוץ או להאלץ להמתין בתורים ארוכים בכניסה.
האפליקציה של Get Your Guide מרכזת במקום אחד את כל האטרקציות, הסיורים והפעילות, כך שניתן לנהל את נושא כרטיסי הכניסה לטיול שלכם בנוחות.
בתי מלון ואירוח
Booking

את הרוב המוחלט של הזמנות בתי המלון והדירות בהם אני מתארח בחו״ל אני עושה באמצעות בוקינג. הנסיון האישי שלי עם בוקינג הוא פשוט מעולה, וגם אם ניתן אולי להשיג פה ושם מחיר יותר טוב, אני עדיין מעדיף את הבטחון והגב שבוקינג יודעים לספק ללקוחות שלהם.
Hotel Tonight

אפליקציית אירוח נוספת המתמחה בהצגת אפשרויות לינה ואירוח הזמינות מעכשיו לעכשיו. זה יכול להציל את המצב כאשר תכניות משתנות בפתאומיות, למשל במקרים שהטיסה פתאום נדחית ואתם צריכים בפתאומיות מקום לשים את הראש לעוד לילה.
Airbnb

האפליקציה הידועה שמאפשרת לשכור דירות כמעט בכל מקום בעולם. למי שמעוניין להרגיש מקומי ולהחליף את חווית בית המלון במשהו אחר.
Couchsurfing

האפליקציה המוכרת מאפשרת למטיילים להתארח בביתם של מקומיים הפותחים את ביתם לשם כך. זוהי אפשרות נהדרת לטייל בזול ולהכיר מקומיים בצורה הקרובה ביותר בתוך ביתם.
תחבורה
Omio

אפליקציה לרכישת כרטיסי נסיעה ותכנון מסלולים הפעילה באירופה וארצות הברית. האפליקציה סורקת מאגרי מידע רבים ומציעה את אפשרויות הנסיעה השונות אל היעד המבוקש. אומיו מספקת פרטים אודות נסיעות ברכבת ושאר סוגי תחבורה ציבורית, ואף טיסות.
Bolt

אפליקצייה להזמנת מוניות הפעילה בעיקר במדינות אירופה, ובסך הכל ב 45 מדינות שונות. האפליקציה אמינה מאוד בדרך כלל, וגם כאשר נתקלים בנהג סורר אשר לא מגיע לנסיעה ניתן בהליך קל ופשוט לקבל החזר כספי. זוהי אפשרות בטוחה ומועדפת על פני שימוש ישירות במוניות אקראיות.
Moovit

אפליקציה לתכנון ותשלום נסיעות בתחבורה הציבורית. תוכלו לתכנן את מסלול נסיעתכם ולבחור מתוך מספר מסלולי נסיעה אפשריים. מוביט מאפשרת לכם אף תשלום עבור נסיעות בנוחות ובקלות מתוך האפליקציה.
Uber

אובר הנה אפליקציית תחבורה נוספת המאפשרת לנהגים עצמאים להציע שירותי הסעה ברכבם הפרטי. זוהי בהחלט אפשרות כדאית ומומלצת באזורים בהם ניתן השירות.
טיסות
Kiwi

ברוב המוחלט של המקרים אני מעדיף לרכוש כרטיסי טיסה ישירות מחברת התעופה. זה נותן לי בטחון כי במקרה של בעיה אני מתנהל ישירות מול חברת התעופה ולא תלוי בצד שלישי. למרות זאת, בשלב התכנון אני נוהג לבדוק את האפשרויות השונות באמצעות קיווי על מנת לקבל מושג לגבי המחירים השונים בחברות התעופה, והטיסות הזמינות אל היעד המבוקש.
על מכשיר הטלפון שלי מותקנות עוד מספר אפליקציות של חברות תעופה בהן אני עושה שימוש קבוע, כגון: ריינאייר, וויזאייר, איזיג׳ט, אלעל ועוד.
כסף
Currency plus

אפליקציה להמרת מטבעות. הבדלי השערים של המטבע המקומי יכולים לפעמים לבלבל ולגרום לנו לקבל החלטות שגויות. באמצעות האפליקציה הזאת תוכלו להזין את סכום הרכישה ולהמיר אותו לשורה ארוכה של מטבעות שונים.
Google wallet

אפליקציית הארנק הדיגיטלי של גוגל (יחד עם האפליקציה המקבילה של אפל Apple pay) שינתה לחלוטין את הדרך שבה אנשים מתנהלים עם כסף. ניתן לשלם בקלות ובנוחות בכל מקום המאפשר תשלום באמצעות מגע (Contact) מבלי הצורך להסחב עם כסף מזומן. גם את כרטיס האשראי הפיזי תוכלו להטמין במקום בטוח ולטייל ללא חשש.
מזג אוויר
Ventusky

אפליקציה לחיזוי מזג האוויר. איך שלא מסתכלים על זה למזג האוויר יש השפעה מכרעת על אופי הטיול שלנו. על מנת להתכונן ולהיערך היטב לימי הטיול מומלץ להיעזר באפליקציה לחיזוי מזג אוויר. אפליקציה זו היא המועדפת עלי לאחר שבדקתי לא מעט מאפליקציות מזג האוויר הזמינות. בין היתרונות של Ventusky נמצא את התצוגה הגרפית המעולה של המידע והאפשרות להשתמש במודלים שונים של חיזוי.
תקשורת
Airalo

על מנת להשתמש במרבית האפליקציות ברשימה הזאת נדרש חיבור לאינטרנט. לשם כך עלינו להטייד מבעוד מועד בחבילת גלישה הנתמכת במדינת היעד שלנו. לאחרונה נכנסה לשימוש אופציה כדאית שיכולה להחליף את השירות המסורתי (והיקר מאוד) שמציעות ספקיות הסלולר הישראליות.
מדובר בכרטיס סים דיגיטלי (ESIM) שאינו דורש התקנה פיזית ומאפשר לנו לרכוש חבילות גלישה הנתמכות במדינת היעד שלנו, במחירים אטרקטיבים מאוד.
קיימות לא מעט חברות נוספות המציעות את השירות הזה, אך מנסיוני השימוש באיירלו בהחלט מספק את התוצאה ומדובר בחברה העומדת מאחורי המוצר שלה.

וואצאפ הפופולרית מאפשרת לנו לשמור על קשר עם חברים לטיול או כאלה שהשארנו בבית מאחור. בנוסף, עסקים רבים כיום מאפשרים לפנות אליהם ולקבל שירות באמצעות הוואצאפ.
צילום
Lightroom

אפליקציית לייטרום של אדובי היא למעשה תכנה מקצועית לעריכת תמונות הנמצאת בשימוש צלמים מקצועים וחובבים כאחד. באמצעות האפליקציה תוכלו לערוך את התמונות שצילמתם באמצעות הטלפון, או תמונות שהורדתם מן המצלמה שלכם, ולהפיק את המיטב מן התמונות שלכם.
Snap Seed

אפליקציית עריכת תמונות מומלצת נוספת, הפעם מבית גוגל. בדומה ללייטרום תוכלו לערוך ולשפר את איכות התמונות שלכם בנוחות ובפשטות.
ניווט והתמצאות
Google maps

אם הייתי צריך לבחור אפליקציה אחת בלבד ולהשתמש רק בה זו ודאי הייתה אפליקציית המפות של גוגל.
מבלי להגזים, זו אפליקציה שמשדרגת לי את הטיולים באופן מדהים.
גוגל מפס היא הרבה יותר מאפליקציית ניווט, למרות שגם את זה היא יודעת לעשות מצוין. מי שישקיע מעט בלימוד האפליקציה יוכל להנות מאפשרויות כמו תכנון מסלולים, מידע מפורט אודות תחבורה ציבורית, ניהול רשימות, ומידע מועיל על בתי עסק, אתרי תיירות, מסעדות ומה לא בעצם.
בידור
Kindle

קורא הספרים של אמזון זמין גם בגרסת האפליקצייה לסמארטפון שלכם. לא חייבים לרכוש את המכשיר עצמו. האפליקציה תעניק לכם גישה אל מבחר הספרים שמציע אתר אמזון. תוכלו אף לשמור ספרים על המכשיר ולעיין בהם גם ללא חיבור לאינטרנט. שימושי מאוד בזמן המתנה ארוכה לטיסה או במהלך הטיסה עצמה.
Spotify

נגן המוזיקה המעולה של ספוטיפיי מאפשר לנו להינות מהמוזיקה שאנחנו אוהבים בכל מקום שנהייה בו.
Youtube

אפליקציית יוטיוב גם היא מסייעת לנו להעביר זמן פנוי במהלך הטיול באמצעות צפייה בסרטונים. יוטיוב היא גם מקור נהדר למידע למטיילים.
לסיכום,
הטלפון החכם שינה את הדרך בה אנו מטיילים, והוא מאפשר לנו להפיק את המקסימום מחווית הטיול שלנו. כדאי להשקיע זמן בהכנת הסמארטפון שלנו לקראת הטיול, עם האפליקציות הנחוצות לנו, ושאר המידע שישמש אותנו במהלך הטיול.